ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Birth announcement!!!

Γεια σας και να είστε καλά όπου κι αν βρίσκεστε, ό,τι κι αν κάνετε.
   Πιστή στην μεγάλη μου "αγάπη" το κέντημα ξεκίνησα με πολύ χρώμα και ρομαντική διάθεση το 2020. Ένα μικρό αλλά απαιτητικό project  με περίμενε υπομονετικά για να το ξεκινήσω. Για να πω την αλήθεια λατρεύω να "ζωγραφίζω" στο πανί και να δημιουργώ μικρές αυτοτελείς παραστάσεις.
   Έτσι ξεκίνησα την αναγγελία γέννησης ελληνιστί ή Birth announcement αγγλιστί μιας γλυκιάς μικρούλας. 
   Έλα όμως που δεν με ικανοποιούσε το απλό λευκό ύφασμα, που συνήθως χρησιμοποιώ για αυτές τις περιπτώσεις. Ήθελα να βρω το παιχνιδιάρικο με τις ροζ κουκίδες ή τις ροζ καρδιές γιατί φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι ταιριάζει απόλυτα με το θέμα. 
  Εδώ θέλω να πω ότι προηγήθηκε η παρουσίαση στο φ/β και η ανταπόκρισή σας ήταν αναπάντεχα θερμή. Για αυτό επειδή μου ζητήσατε λεπτομέρειες γράφω όσα περισσότερα μπορώ, ώστε να εμπνευστείτε και να κάνετε τα δικά σας έργα. Μπορείτε να βάλετε τις δικές σας πινελιές και να εκφράσετε τα δικά συναισθήματα μέσα από σύμβολα και στοιχεία. Δεν χρειάζεται να αντιγράψετε. Αυτό το έργο θα θυμίζει πολύ ιδιαίτερες στιγμές και πρέπει να έχει το δικό σας στίγμα.
   Θα κάνω εδώ αναφορά στην ελληνική εταιρεία ΖΑΝΕΛ η οποία το έχει και το ζητάτε ως baby aida. Το είδα τυχαία και το χάρηκα γιατί επιτέλους το βρήκα αν και τέτοιου είδους υφάσματα δεν υπάρχουν συνήθως στα μαγαζιά της επαρχίας. Το παρήγγειλα στο κατάστημα "Κεντήματα Λένα" στην πόλη μου και το 1ο λιθαράκι μπήκε.
   Το σχέδιο ήταν το δεύτερο βήμα. Έπρεπε να ταιριάζει στις επιθυμίες της μαμάς και φυσικά να είναι υλοποιήσιμο και όχι "φλύαρο" με ξεκάθαρα στοιχεία. Εντάξει, εδώ τα πράγματα είναι εύκολα. Ας είναι καλά το pinterest. Αμέτρητα μετρητά σχέδια για κάθε γούστο. Φυσικά, η δυσκολία ήταν ποιο να πρωτοδείς και ποιο τελικά να αποφασίσεις ότι σου ταιριάζει.  Ιδού λοιπόν το αρχικό σχέδιο το οποίο πήρα από εδώ: http://gallery.ru/watch?ph=bBz7-eSj4d#feature=topscroll


       Τρίτο βήμα ήταν η επιλογή χρωμάτων. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσεις λίγο χρόνο πάνω σε αυτό γιατί το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Φυσικά, κλωστές DMC για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.......
   Τέταρτο βήμα το "στήσιμο" του θέματος. Αρχικά επέλεξα τα στοιχεία που θα κεντήσω και στη συνέχεια μέτρημα, μέτρημα, μέτρημα. Ίσως είναι και το πιο άχαρο σημείο αλλά αν το κάνεις σωστά έχεις γλιτώσει από πολλές αναποδιές.
   Πέμπτο βήμα, το οποίο με δυσκόλεψε πολύ ήταν η επιλογή γραμματοσειράς που θα χρησιμοποιούσα για το όνομα και την ημερομηνία.  Έπρεπε να "δένει" αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία και να είναι σε μέγεθος ανάλογο. Οι υπάρχουσες γραμματοσειρές δεν ταιριάζανε. Ή ήταν πολύ μεγάλες ή πολύ μικρές. Αποφάσισα λοιπόν να αυτοσχεδιάσω. Σε ένα έγγραφο word έγραψα το κείμενο με διάφορες γραμματοσειρές και το μετέτρεψα σε σχέδιο κεντήματος με το γνωστό πρόγραμμα Pic2pat . Ήταν λίγο χρονοβόρο αλλά πιστεύω τα κατάφερα.
  Και άρχισα να κεντώ.....

 Από την καλή...


Και από την ανάποδη...


Τα μοτίβα και οι λεπτομέρειες....



Σας χαιρετώ προς το παρόν....

4 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό έγινε.... γεια στα χέρια σου !!!!!
    Λάτρεψα πολύ και το ύφασμα.. τα κυνηγάω κάτι τέτοια ..
    Να είναι καλά η μικρούλα και να το χαρεί !!!!
    Καλή χρονιά με ωραίες δημιουργίες !!
    Σε φιλώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι υπέροχη ιδέα..κρίμα που δεν έχω μωρά στην οικογένεια..ίσως..από την εγγονή στο μέλλον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Νάσια!! Τί όμορφη κι αυτή η δημιουργία σου! Πολύ παλιότερα είχα βρει αυτά τα υφάσματα σε κατάστημα της Χίου και όπως καταλαβαίνεις είχα εκπλαγεί γιατί στην Αθήνα δεν τα έβλεπα πουθενά...μόνο στις ωραίες φωτογραφίες των αγγλικών περιοδικών! Τί ωραία που πια μπορούμε κι εδώ στην Ελλάδα να έχουμε πρόσβαση σε κάποια πιο ιδιαίτερα υλικά! Καλή σου συνέχεια και καλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή