ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Ανοιξιάτικες εμπνεύσεις!!!



Καλημέρα σας!!!
Η Άνοιξη ήρθε αλλά εμείς  ακόμη δεν την χαρήκαμε. Ας μην γκρινιάξω γιατί εδώ θέλω μόνο να μιλάω και να γράφω για ωραία πράγματα. Πάντα τέτοια εποχή θέλω να ασχολούμαι με χρώμα και με θέματα που με ευχαριστούν. Έτσι δέχθηκα την πρόκληση να φτιάξω μια κουβερτούλα αγκαλιάς για μια δεσποινίδα. 
Για την κατασκευή της δεν γράφω πολλά. Με το που έπιασα τις βελόνες άρχισα την "γιόγκα" όπως λέει και μια φίλη.
Τα υλικά είναι λευκό νήμα βαμβακερό "Αετός" Μιχαλόπουλος. Καταπληκτική ποιότητα που δίνει φοβερό αποτέλεσμα. Οι πλέξεις είναι πουαντερί, καλή και ανάποδη. Δημιουργούνται τετράγωνα εναλλάξ και το μέγεθός της είναι 90εκ. επί 90 περίπου.
Τα υπόλοιπα τα "λέω" με τις φωτογραφίες.







Η τσαχπινιά της είναι ένα μπουκέτο με λουλούδια πλεκτά που σπάει τη μονοτονία του λευκού. Επίσης το σχέδιο οριοθετείται με ένα κορδόνι σε λιλά χρώμα πλεγμένο όπως τα κορδόνια για λασέ. Τα λουλουδάκια τα έφτιαξε η αδελφή μου η Βάσω, η οποία έχει ειδίκευση στο θέμα. Έκαστος στο είδος του......







    Διασκέδασα πολύ με την συγκεκριμένη κουβερτούλα. Δεν υπάρχει πιο ευχάριστο από το να καταφέρνεις να αποφορτίζεσαι με τόσο ευχάριστο τρόπο και να μετατρέπεις τις "μαύρες" μέρες που περνάς σε δημιουργία.

6 σχόλια:

  1. Το ποστ ήρθε στην πλέον κατάλληλη στιγμή που έψαχνα σχέδιο για κουβερτούλα αγκαλιάς για μια δεσποινιδούλα που είναι στον δρόμο 😍
    Παρά πολύ ωραία. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι κάνεις εσύ Νάσια μου είναι μοναδικό. Με το πλέξιμο δεν τα πάω καλά όχι από..επιλοηή αλλά από.. ακαματωσίνη.. Πλέκω μόνο χαλάκια με απλή αλλυσσίδα και τα έχω βάλει με την πλέξη λέστιχο που όσο και να μου την δείχνουν την..ξεχνώ. Υπέροχη κουβερτούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μηπως θυμάστε πόσους πόντους περίπου βάλατε για την κουβερτούλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κα Θεοδώρα μπορώ να σας δώσω λεπτομέρειες αν επικοινωνήσετε στο μαιλ: nasiachat@gmail.com

      Διαγραφή