ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Τα κεντήματά μου

Νέα & παλιά projects

Ξεκίνησα αυτό το καρέ για το τραπεζάκι του σαλονιού & επειδή το σχέδιο ήταν απλό, δεν πίστευα, ότι θα βγει καλό. Το αποτέλεσμα όμως άρεσε & έκανε εντύπωση. Όσο αφορά τα υλικά, ήταν αρκετά οικονομικά. Το ύφασμα μπορείτε να το βρείτε παντού. Το σχέδιο είναι μονόχρωμο & φεύγει γρήγορα. Το κέντησα με 6 κλωστές & διάλεξα μια απλή τρέσα για το τελείωμα. 


Για πρώτη φόρα πήρα και κέντησα φάσα, ή όπως αλλιώς λέγεται. Στην αρχή, ομολογώ δυσκολεύτηκα, όμως όταν συνήθισα, ήταν πολύ ευχάριστο για μένα. Είναι φτηνή, ανάλογα με το φάρδος. Η τιμή στην πόλη μου, κυμαίνεται από 2,7 έως 3,5 ευρώ. Κεντιέται με δύο κλωστές & δεν χρειάζονται πολλοί μουλινέδες. Το συγκεκριμένο, θα το χρησιμοποιήσω για ένα λευκό σεντόνι. Όμως οι χρήσεις του είναι πάρα πολλές, από πετσέτες μέχρι μπομπονιέρες, αρκεί η φαντασία....Ένα κέντημα πανέμορφο αλλά δύσκολο. Με βασανίζει αλλά συμπεριλαμβάνεται στα σχέδιά μου για να το τελειώσω το 2012. Πιστεύω να το καταφέρω. Για να το κάνεις πρέπει να γνωρίζεις εκτός από σταυροβελονιά & βελονιές αζούρ. Κεντιέται με χρυσοκλωστή ή όποιαδήποτε άλλη .Τα χριστουγεννιάτικα


Αυτό το κέντημα αποτελεί μέρος της οικογενειακής μου ιστορίας. Καθε φορά που το στρώνω, θαυμάζω τα χέρια που το δημιούργησαν. Σήμερα, δύσκολα θα βρεις κάποια να κεντά τόσο λεπτό ύφασμα με τόσα χρώματα.
Ένα μικρό καρέ κεντημένο με χάντρες, μουλινέ και χρυσοκλωστή. Το σχέδιο είναι παλιό και μπορεί να γίνει σε κάθε διάσταση γιατί είναι γεωμετρικό.


Παλιό καταπληκτικό σχέδιο. Για να γίνει χρειάζεται υπομονή και αγάπη.

Χρυσοκλωστή, χάντρες τα δυο βασικά συστατικά. Σχετικά απλό, αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό.
     

 Πέρλες και χρυσοκλωστή. Γίνεται σε σχήμα ρόμβου και σε πολλά μεγέθη.


Ένα μοτίφ που ξεσήκωσα από το διαδίκτυο. Μόλις τελειώσω, θα σας δείξω πως θα το χρησιμοποιήσω.