ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ένα σαντουιτσάκι για το δρόμο.....

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
      Ξέρω, ότι σας βρίσκω δίπλα στη θάλασσα,  στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου (για τις τυχερές), ή στο εξοχικό. Κάποιες από εμάς παραμένουμε στη βάση μας και με μικρά τρικ περνάμε τις μέρες μας. Δεν παραπονιέμαι, γιατί από τη φύση μου είμαι αισιόδοξη και φυσικά βρίσκω τόσες  ασχολίες καλοκαιρινές, κάνω μικρές αποδράσεις και γλυκαίνω τις μέρες μου. 
   Άλλωστε τι καλύτερο υπάρχει από μια καλή παρέα, ένα πρωινό με καφεδάκι, λίγο κέντημα και πολλή συζήτηση....
     Ένα λοιπόν αγαπημένο πρόσωπο μου ζήτησε να της φτιάξω "κάτι" για να βάλει στο μαγαζί της, αρτοποιείο παρακαλώ, κάτι  το οποίο να θυμίζει τα λαχταριστά σαντουιτσάκια που φτιάχνει καθημερινά και παίρνουν οι εκδρομείς για να ξεγελούν την πείνα τους.
     Βέβαια, εκεί βρίσκεις τα πάντα και δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.... Σκέτος πειρασμός!!!!
Και για του λόγου το αληθές:



   Πήρα ύφασμα απλό Αΐντα λευκό και το έκοψα σε διαστάσεις 55 επί 45 εκατοστά. Κέντησα μια πολύ απλή μπορντουρίτσα και στη μια άκρη έβαλα αυτό το μοτίφ, το οποίο βλέπετε.
      Τα χρώματά του είναι πολλά και τόλμησα να ξεφύγω από τις προτάσεις του σχεδιαστή για αυτά. Έψαξα στο κουτί με τα περισσεύματα και ταίριασα, ό, τι μπορούσα.Πιστεύω, ότι κάτι κατάφερα και έχει γίνει αρκετά ρεαλιστικό.

Αυτό που βλέπετε έχει πάνω του δέκα χρώματα. Ας είναι καλά τα προηγούμενα κεντήματα και τα υπόλοιπα. Είχα βέβαια, και ένα θέμα για το τελείωμα. Έκανα κάτι πολύ απλό και σχετικά εύκολο. Ξέφτισα το ύφασμα γύρω γύρω πέντε κλωστές και το έραψα, όπως το βλέπετε, όσο φαίνεται βέβαια.


     Όμως, από ό,τι φαίνεται μπορεί να γίνει κάλλιστα και ένα ατομικό τραπεζομάντιλο, που μπορεί να στρωθεί τώρα το καλοκαίρι άνετα.


Αααα  είχαμε και γεννητούρια στην αυλή μας. Η γάτα μας τώρα μας τα παρουσίασε, αν και τα ακούγαμε να νιαουρίζουν....


4 σχόλια:

  1. Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν βολευτεί φέτος με
    ψιλοβολτούλες και κέντημα δε είσαι η μόνη !!
    Το σχέδιο με το σάντουιτς πολύ όμορφο και μ αρέσει
    η ιδέα σου για ατομικά τραπεζομάντιλα !!
    Καλή συνέχεια και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο -τα χρώματα τα συνδύασες υπέροχα !!!!!!
    Να σου ζήσουν τα νεογέννητα-πολύ γλυκούλια !!!!!
    Να περνάς καλά, Νασια μου !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα φίλη μου, τι να πρωτοθαυμάσω και να πρωτοζηλέψω..το υπέροχο σχεδιάκι που κέντησες και που εεπιδή κεντώ ξέρω την αξία του..ή τα υπέροχα σαντουιτσάκια..λατρεύω τα σάντουιτς ξέρεις..μπορώ να ζω με τέτοια παρά να τρώω φαγητό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα! Πολύ όμορφο το κεντημένο σαντουιτσάκι σου! Και μόνο που το βλέπεις σου έρχεται η επιθυμία να αναζητήσεις και την αληθινή του έκδοση για να το καταβροχθίσεις!
    Πανέμορφα και τα μικρά σου γατάκια!
    Καλή συνέχεια να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή