ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ένας αλλιώτικος γάμος & άλλα πολλά.

Καλημέρα σας.
    Έχουν περάσει αρκετές μέρες από την προηγούμενη Κυριακή και έχω ήδη κατασταλάξει για αυτά που θέλω να σας περιγράψω. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην πολιτικοκοινωνική κατάσταση, την τόσο επιβαρυμένη. Δεν χρειάζεται να μπω στη διαδικασία ανάλυσης, δεν χρειάζεται να γράψω. Είναι προτιμότερο να "σιωπήσουμε" έστω και για λίγο όλοι μας και να κάνουμε την ενδοσκοπησή μας.
    Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας λοιπόν, με πρόσχαρο ύφος που δεν δεχόταν άρνηση και τη χαρακτηριστική Ικαριώτικη προφορά ο ξάδελφος μας λέει: Την Κυριακή παντρεύω τον αδελφό μου και θέλω να έρθετε.  Προσκλητήρια και λοιπά δεν χρειάζονται. Άλλωστε ήδη έχουν παντρευτεί με πολιτικό γάμο και έχουν δυο παιδιά.... Τι να πούμε και εμείς. Δώσαμε το λόγο μας, ότι θα πάμε αν και δεν γνωρίζαμε καν το ζευγάρι. 
   Ήρθε λοιπόν η Κυριακή και στην εκκλησία του χωριού μας έφτασαν η νύφη και ο γαμπρός με τα παιδάκια τους. Στη θέση του κλασικού στολισμένου αυτοκινήτου ένα αγροτικό, του γαμπρού. Μου άρεσε. Πουθενά δεν υπήρχαν λουλούδια και διακόσμηση, ξέρετε, γαμήλια. Ένας γαμπρός απλός και μια νύφη αρχοντική ντυμένη με ένα λιτό δαντελένιο φόρεμα. Γέλια και πειράγματα στον κουμπάρο και στο ζευγάρι.
  Γιατί, η ομορφιά, η αξιοπρέπεια  και η ευγένεια της ψυχής δεν χρειάζονται πολλά για να φανούν. Τα μάτια έλαμπαν και φώτιζαν δυο καθαρές ψυχές. Είχα χρόνια να δω τέτοια αγάπη να "γεμίζει" την εκκλησία. Την ένιωθες στην ατμόσφαιρα να πλανιέται και να γεμίζει τις καρδιές μας. Και δυο μικρούλια τους να παρακολουθούν χωρίς και να πολυκαταλαβαίνουν τι γίνεται. 
      Ναι, θα το ομολογήσω έλειπε η πολυτέλεια, έλειπαν τα ακριβά αξεσουάρ, οι καλεσμένοι δεν ήταν πολλοί δεν υπήρχαν παράνυμφοι με ακριβά φορέματα, άψογο μακιγιάζ και χτένισμα. Και μπορεί κάποιος να πει, ότι δεν είναι απαραίτητα σε ένα ζευγάρι που έχει ήδη ξεκινήσει τη ζωή του. Ναι, έτσι είναι. Όμως η αγάπη δεν είναι αυτονόητη ακόμη και αν μετράς χρόνια γάμου. Και εδώ είναι όλη η ουσία, που έχει χαθεί κάπου ανάμεσα στο τι θα φορέσει κανείς, πόσα θα ξοδέψει πως τελικά θα καταφέρει να εντυπωσιάσει....
     Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να ζήσουν με τα παιδάκια τους και να συνεχίσουν να έχουν αυτή την αγάπη την τόσο σπάνια, την τόσο ωραία.
 Και μερικά ρομαντικά  δώρα για εσάς: 
   Οι φωτογραφίες είναι από το υπέροχο βιβλίο
 "Mariage-Motifs romantiques a broder au point de croix" 
 και μπορείτε να το βρείτε εδώ.



  •    Για τις βέρες στην εκκλησία.

  • Νυφιάτικες πετσέτες.


  • Σεντόνι με φάσα. Το θέμα είναι ένα ζευγάρι με πουλιά σύμβολο της αγάπης.


  • Βιβλίο ευχών με τα μονογράμματα των νεόνυμφων.


  •  Ένα σάμπλερ με την ημερομηνία του γάμου και τα ονόματα των νεόνυμφων.


  • Ακόμη ένα σάμπλερ με ένα στεφάνι με λουλούδια.


Και επειδή πολλές φίλες αναζητούν τα σχέδια, υπάρχουν δυο τρόποι για να τα έχουν:
ή να αγοράσουν το βιβλίο από τη σελίδα που έχω παραπάνω, 
ή να μου στείλουν μήνυμα.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!

3 σχόλια:

  1. Να ζήσει και να ευτυχήσει το ζευγάρι γιατί η ευτυχία υπάρχει στην απλότητα και όχι στην επίδειξη. Σε πολλά πράγματα δυστυχώς ο κόσμος έχει πάρει λάθος τη ζωή. Να είναι καλά, να μεγαλώσουνε με αγάπη τα παιδάκια τους και να έχουν κάθε καλό στο σπιτικό τους !!!!! Πολύ ωραία τα σχέδια !!!!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο και πολλά φιλιά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοστεριωμένο το ζευγάρι, εύχομαι κάθε καλό και μια ζωή γεμάτη υγεία και χαρά, πάντα πίστευα πως η γαμήλια τελετή πρέπει να είναι απλή και ανεπιτήδευτη, ο γάμος είναι μυστήριο και όχι υπερπαραγωγή ανώφελης επίδειξης και εντυπωσιασμού. Τα σχέδια καταπληκτικά, μου άρεσε ιδιαίτερα το Δειγματολόγιο και το σεντόνι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλότυχο και ευτυχισμένο το ζευγάρι Νασια μου. Τα απλά ειναι πολλές φορές ομορφότερα και καλύτερα από οτιδήποτε φανταχτερό. Οι ιδέες που μας δίνεις υπέροχες και μοναδικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή