ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο χειμώνας θέλει τις βελόνες του....

Καλημέρα σας.

      Τα χιόνια λιώσανε, πήραμε μια ανάσα ζέστανε λίγο αλλά ο χειμώνας είναι εδώ και είναι καιρός για ζεστά και "χουχουλιάρικα" πλεκτά. Έτσι λοιπόν έφτιαξα  δυο κασκόλ-γιακάδες για δυο αγαπημένα πρόσωπα, μαμά και κόρη. Το πόσο απόλαυσα τη διαδικασία δεν λέγεται... Σχεδόν με "κλειστά" μάτια έπλεκα. Και αυτό γιατί διάλεξα πλέξεις εύκολες, επαναλαμβανόμενες. Τα νήματα είχανε πολύ καλή απόδοση στο πλέξιμο και δεν με κούρασαν καθόλου.
    
     Το πρώτο μου δημιούργημα ήταν ένας γιακάς με πλέξη "λουλούδι της Άνοιξης" όπως το τιτλοφορεί η φίλη από τη σελίδα του youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=Hle9uUDtSNY

  Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου και το έφτιαξα σχετικά γρήγορα. Το μήκος του ήταν περίπου στους 120 πόντους και αυτό γιατί  είναι μόνο γύρω από το λαιμό.  Η εφαρμογή του ήταν πολύ καλή και μετά από αυτό είχα και άλλες παραγγελίες....




Για ομορφιά έραψα τρία μεγάλα κουμπιά διακοσμητικά ενώ ένωσα τα τελειώματα για να είναι αρμονικό το αποτέλεσμα.


Εδώ φαίνεται η πλέξη καλά.


      Με ένα χαρούμενο και πολύχρωμο νηματάκι στις αποχρώσεις του ροζ έφτιαξα για μια αγαπημένη ζουζούνα τον δεύτερο γιακά. Η πλέξη πανεύκολη: δυο πόντους πλέκεις και ένα ρίχνεις. Πρέπει να τελειώνεις όμως τη σειρά χωρίς ρίξιμο. Το μήκος γύρω στους 140 πόντους, είναι αρκετό για ένα μικρό παιδί.






   Καλή εβδομάδα και τα λέμε....

5 σχόλια:

  1. Πολυ όμορφα και τα δύο, Νάσια !!!! Καλοφόρετα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφράτα και ζεστά, με πολύ όμορφα σχέδια και τα δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφα σχέδια και τα δύο !!!
    Γεια στα χέρια σου !!!!! Θα χάρηκαν ιδιαιτέρως οι παραλήπτριες !!!!
    Τα φιλιά μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο είναι μα ..δεν τα πάω καλά με το πλέξιμο.Μετά τη περσινή μπλούζα το..σκέπτομαι για άλλη..απλά δεν αγαπάω ίσως τόσο το πλέξιμο..με δυσκολεύουν τα δάχτυλα μου πλέον.Καλημέρα γλυκό μου κορίτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχο είναι μα ..δεν τα πάω καλά με το πλέξιμο.Μετά τη περσινή μπλούζα το..σκέπτομαι για άλλη..απλά δεν αγαπάω ίσως τόσο το πλέξιμο..με δυσκολεύουν τα δάχτυλα μου πλέον.Καλημέρα γλυκό μου κορίτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή