ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Χρόνια πολλά!!!

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

    Το 2015 είναι γεγονός και ήδη διανύουμε τις πρώτες ημέρες του, οι οποίες ομολογουμένως είναι γεμάτες από ειδήσεις καλές και κακές. Θα σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου υγεία, ηρεμία, αγάπη, ψυχραιμία, υπομονή και πάνω από όλα μην χάνετε το κέφι σας και το κουράγιο.
     Η δύση του 2014 μας επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Χιόνι πυκνό έπεφτε ασταμάτητα για σχεδόν δυο εικοσιτετράωρα. Η χαρά μας μεγάλη για όλη αυτή την λευκή ομορφιά, που μας περιτρυγύριζε (δεν θα γκρινιάξω για τα προβλήματα) ενώ όλα τα τρεχάματα και όλες οι καταναλωτικές μας συνήθειες φάνταζαν τόσο περιττές και μακρινές. 
Από την πίσω μεριά του σπιτιού η πέτρινη σκάλα ούτε καν διακρίνεται ενώ τα πεύκα με την άσπρη φορεσιά ομόρφυναν το τοπίο. 

Από το παράθυρο  ένας υπέροχος πίνακας χειμωνιάτικου τοπίου δημιουργήθηκε σε μόλις τρεις ώρες. 

Όταν έχει κέφια η φύση....

    Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η οικογενειακή θαλπωρή φάνταζε υπέροχη και αναρωτηθήκαμε, πόσο τελικά η καθημερινότητα μας απομακρύνει. Γελάσαμε, παίξαμε και χαρήκαμε την αυγή του νέου χρόνου με μια πρωτόγνωρη ηρεμία. 
  Γιορτινή και ζεστή η ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι. Ούτε και σκεφτόμασταν να φύγουμε.

     Παραδοσιακά οι άνδρες του σπιτιού ανοίξανε  "ντορό" ένα δρόμο μέσα στο χιόνι, που έφτασε τα ογδόντα εκατοστά για να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες και το τζάκι δεν έσβηνε ούτε τη νύχτα. 
      'Ισως, ήταν οι πιο αληθινές και ουσιαστικές στιγμές, μετά από πολύ καιρό.....
       Θέλω εδώ να τελειώσω την πρώτη ανάρτηση του 2015 με μια ευχή: αυτός ο χρόνος ας φέρει χαμόγελο στα χείλη μας, ας ζεστάνει τις ψυχές μας και ας χαρίσει σε αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά,τη ζωή που τους αξίζει.
                                                       Καλή χρονιά!!!

7 σχόλια:

  1. Πω πω Νάσια, τι πανέμορφο τοπίο !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Βέβαια θα υπήρχαν και προβλήματα, αλλά άστα να μην τα θίξουμε .....
    Είστε τυχεροί που μέσα στη θαλπωρή του σπιτιού σας και την φύση να παίζει τον δικό της ρόλο, απολαύσατε πραγματικές χριστουγεννιάτικες μέρες !!!!!!! Καλή χρονιά, με υγεία, χαρά, αγάπη, αισιοδοξία και ότι καλύτερο για το σπιτικό σου και όλους τους δικούς σου ανθρώπους !!!!!!! Τα φιλιά μου !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι χιόνι είναι αυτό κοριτσάκι μου; έχω να δω χρόνια τέτοιο..Η αλήθεια είναι ότι δεν άρχισε καλά ο χρόνος, όλο άσχημα νέα μαθαίνω..όμως έχω ελπίδα ότι ..κι αυτό θα περάσει και όλα..θα πάνε καλά.Καλή χρονιά ακόμα μια φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφο το χιονισμένο τοπίο και η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση , Νάσια !!!!!
    Εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με αγάπη ,υγεία , ευτυχία , αισιοδοξία και πολλές χαρές για σένα και την οικογένεια σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νάσια, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σου εύχομαι και όσο χιόνι είδαν τα ματάκια σου, τόσα να είναι τα καλά στο σπίτι σου για το 2015!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά Νάσια μου !!! Ας εστιάσουμε στα αληθινά και ουσιαστικά πράγματα της ζωής μας , αγάπη, αισιοδοξία, συμπόνια, κατανόηση....Ονειρεμένο το χιονισμένο τοπίο !!! Εύχομαι τα καλλίτερα για σένα και την οικογένειά σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Belle le tue parole !!! E spero che il tuo desiderio si avveri ! Tanti cari auguri di un sereno e felice anno nuovo !
    Elena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο το χιονισμένο τοπίο!!!!!!!!! Εμείς με τα κυάλια το είδαμε το χιόνι!!!!!
    Καλή χρονιά, με υγεία, αγαπη και χαρά στο σπιτικό σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή