ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Vintage ή αλλιώς κάποια εργόχειρα από τα παλιά... πρόκληση για καινούριες εφαρμογές.

  Καλησπέρα σας και 

      Χρόνια πολλά στις Αναστασίες και κυρίως στην δικιά μου Αναστασία την γλυκιά μου ανιψούλα. Υπέροχη μέρα στο Βόλο σήμερα και επιτέλους κάθομαι στο σπίτι μου. Από το Σεπτέμβρη μέχρι και σήμερα έχω ξεπεράσει τα όριά μου και οι αλλαγές στην επαγγελματική μου ζωή ήρθαν ξαφνικά με  αιφνιδίασαν και με οδήγησαν έξω από τις συνήθειες μου. 
    Όμως κάθε "εμπόδιο για καλό", όπως λέμε σε κάθε δύσκολη στιγμή.  Προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα να προσαρμοστώ και δεν αρνούμαι, ότι όλο αυτό μου στοίχισε την επαφή μαζί σας.  Το κέρδος μου όμως είναι μεγάλο, γιατί αντιμετώπισα νέες προκλήσεις και έμαθα για ακόμη μια φορά, ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο ευτυχώς με "αναίμακτο" τρόπο. 
  Και τώρα στις μεγάλες μου αγάπες. Έβγαλα από τα κουτιά δυο περιοδικά Burda  της χρονιάς του '78 και του '81 και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας εικόνες από εργόχειρα, τα οποία είναι διαχρονικά και αποτελούν πηγή έμπνευσης. 
    Και το λέω αυτό γιατί στις συναντήσεις μας, που κάνουμε με τα εργόχειρα ανά χείρας, ( κάποια στιγμή θα γράψω και για αυτές) μένω άφωνη από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των "κοριτσιών". Είναι η κατάλληλη εποχή για να  ξεχάσουμε για λίγο τη σκληρή καθημερινότητα. Όσες διαβάζετε αυτές τις γραμμές ξέρω, ότι λατρεύετε το κέντημα και τα εργόχειρα. Με ένα καφεδάκι και τσάι μαζευτείτε σε σπίτια, σε μαγαζιά ενίοτε ανταλλάξτε γνώμες περάστε καμιά βελονιά και κλείστε έξω από την πόρτα τις έννοιες.  
    Και εγώ σας παρουσιάζω σήμερα εργόχειρα από τα παλιά με αγάπη. Μην ξεχνάτε, μπορείτε να τα φτιάξετε με το δικό σας γούστο. Απλά αποδεχτείτε την πρόκληση και ξεκινήστε. Είναι η καλύτερη εποχή....

 Αρκετά γεμάτο τραπεζομάντιλο και μαξιλάρι, όμως απομονώνοντας κάποια μοτίβα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα ακόμη και αξεσουάρ.


Και πάμε σε ένα καρέ με υπέροχα λουλούδια και λασέ με πλεκτό κορδόνι. Τι να γράψεις για τα χρώματα, τα σχέδια ή για το καλοδουλεμένο λασέ; Όταν το είδα το φαντάστηκα ως μοτίβο σε καλοκαιρινή τσάντα.
   Εντάξει απίστευτη δουλειά, έχει την ομορφιά της και την ιδιαίτερη αξία της. Απλά δύσκολα σήμερα αποφασίζουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Ειδικά αν η τραπεζαρία έχει οκτώ καρέκλες, θα πρέπει να μην σηκώσεις κεφάλι. όμως μια καρέκλα με υποπόδιο και ένα τραπεζάκι σε μια γωνιά δίνουν μια νότα νοσταλγίας.... Σκεφτείτε το...

Πανώ και μαξιλάρια για πιο ρουστίκ καταστάσεις... Και γιατί όχι ένα τεράστιο μαξιλάρι με νιφάδες... σαν κι αυτές.


Γεωμετρικά σχέδια για πατάκια μαξιλάρια και όχι μόνο σε κάνουν να "χάνεσαι" στο σχέδιο. Σίγουρα σήμερα, αν αφαιρέσεις βελονιές και τις αντικαταστήσεις με χάντρες έχεις πρωτότυπα και όμορφα σχέδια.


 Και ένας μικρός και εύκολος σελιδοδείκτης με ωραίο σχήμα και αρκετά στέρεος για να μην χάνει το σχήμα του.

   Και για το τέλος μια τσάντα με λουλούδια κεντημένη σε μαύρο καμβά.

Ιδέες και σχέδια για όλα τα γούστα από το παρελθόν. Για τα σχέδια απλά επικοινωνήστε μαζί μου.

2 σχόλια: