ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Πρόταση για δωράκια για μωρά.

Καλημέρα σας.


 Η ζέστη ήρθε και στρογγυλοκάθισε και το καλοκαιράκι έχει αρχίσει να μας επηρεάζει. Τα μωράκια ξεμύτισαν και ξεκίνησαν οι βόλτες στα πάρκα και οι βαφτίσεις. Έτσι και εγώ, (όπως πολλές από εσάς φαντάζομαι), είχα αρκετές προσκλήσεις και ο προβληματισμός για τα δώρα ήταν μεγάλος. Ιδιαίτερα, όταν πρόκειται για κοντινά αγαπημένα πρόσωπα, θέλω το δώρο να έχει διαχρονικότητα και να είναι φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι. Τα χρονικά περιθώρια ήταν ελάχιστα και η απόφαση πάρθηκε "εν μια νυκτί" κυριολεκτικά. 
   Πάντα έχω απόθεμα από υλικά έτσι, ώστε να μην χρειαστεί να τρέχω τελευταία στιγμή και φυσικά να μην χρειαστεί να προβληματιστώ όσο αφορά στο οικονομικό κομμάτι. Είχα λοιπόν, αγοράσει κάποια στιγμή από Θεσσαλονίκη αρκετές πετσέτες για κέντημα σε πολύ λογική τιμή και διάλεξα μια πετσέτα του μπάνιου, λευκή, για να την κεντήσω για ένα χαριτωμένο, τσαχπίνικο νεαρούλη. 
    Η ποιότητά της είναι πολύ καλή και έχει την φάσα για κέντημα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να γαζώσω επάνω μια πρόσθετη.Το σχέδιο που κέντησα, το έχω ανεβάσει σε παλαιότερη ανάρτηση.....
  Ιδού λοιπόν:
      Μια συνολική άποψη. Το λαγουδάκι απλώνει τα ρούχα και το σκηνικό συμπληρώνουν τα λουλουδάκια και η πεταλουδίτσα. Προτίμησα παστέλ χρώματα, γιατί αντιπροσωπεύουν την βρεφική ηλικία και δεν κινδυνεύουν να ξεβάψουν. 


      Αγόρασα κλωστές dmc  ξεκίνησα να κεντώ από τη μέση. Εδώ πρέπει να σας πω, ότι αν αποφασίσετε να κεντήσετε πετσέτες, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές και να ακολουθήσετε δυο βασικά βήματα για να μην χρειαστεί να ξηλώσετε. Πρώτα, να μετρήσετε πόσα ματάκια έχει κατά μήκος, μετά κατά ύψος και στη συνέχεια να βρείτε τη μέση.  Ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής διαφέρει ο αριθμός τους.
 Και θα μου πείτε γιατί είναι αναγκαίο;  Απλά σκεφτείτε ότι μπορεί αφού αγοράσετε το προϊόν, να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να το αλλάξετε, γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο (το έχω πάθει).
 Αφού τελειώσετε όλα αυτά, εφαρμόστε το εκάστοτε σχέδιο κεντώντας από τη μέση. Ετσι, δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα ασσυμετρίας.

      Όπως βλέπετε, αγόρασα ένα κουτί και μια όμορφη υφασμάτινη κορδέλα και το τοποθέτησα μέσα. Προσπάθησα να το προσέξω, μέχρι και την τελευταία πινελιά.
    'Ολη αυτή η προσπάθεια μου πήρε δυο μέρες χαλαρά. Το κόστος είναι σχετικά υψηλό και δεν το συνιστώ  αν πρόκειται για κάποια μακρινή υποχρέωση. Αν όμωςθέλουμε να το δωρίσετε σε αγαπημένους μην διστάσετε να το κάνετε. Είναι πανέμορφο.
    Μια πιο οικονομική λύση είναι μια πετσέτα προσώπου, η οποία δεν χρειάζεται να κεντηθεί τόσο πολύ, και γίνεται σαφώς πιο γρήγορα.

         Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την Ελένη, από το blog http://zoumpouli.blogspot.gr/ για το βραβείο της. Σύντομα θα απαντήσω στις ερωτήσεις και θα υλοποιήσω τους όρους.


  Υστερόγραφο:
 .......Καλή επιτυχία στους μαθητές, οι οποίοι δίνουν Πανελλαδικές και καλή δύναμη στους γονείς. 
Όσο κι αν φαντάζει δύσκολο το διάστημα αυτό και τα εμπόδια ορισμένες φορές ανυπέρβλητα, ας έχουμε στο νου μας, ότι ο χρόνος δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα, ακόμη και σε αυτά που δεν φανταζόμαστε ότι υπάρχουν.

    

2 σχόλια:

  1. Πολύ πολύ όμορφη....και καλή ως ιδέα....μπράβο....φιλιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ομορφο που το εκανες πολλα μπραβο, επίσης εχεις και απο μενα βραβειο με πολυ αγαπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή