ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Κέντημα με τεχνική Bargello

 Καλημέρα σας.
     Ο χειμώνας άρχισε να μπαίνει για τα καλά στα σπίτια μας και εμείς μαζευόμαστε ακόμη περισσότερο. Όλο αυτό το διάστημα διαβάζω και διαβάζω... κρατάω βιβλία  και προσπαθώ να δημιουργήσω μια ήρεμη ατμόσφαιρα για τους μαθητές του σπιτιού. Όσες μαμάδες περνάτε τα ίδια με καταλαβαίνετε. Έχει την κούρασή του το θέμα, αλλά και τη γλύκα του, όταν βλέπεις ότι το αναγνωρίζουν. Είναι η εποχή, που αρχίζουμε μεγάλα progect έτσι ώστε, να έχουμε κάτι στα χέρια μας για καιρό για τις ώρες της ηρεμίας. 
     Επέλεξα λοιπόν σήμερα να σας δείξω χαρακτηριστικά δείγματα κεντημάτων με την τεχνική Bargello, που είναι ιδιαίτερα εύκολη. Οι φωτογραφίες είναι από το βιβλίο "Beautiful Bargello" της Joyce Petschek. Το κεντάμε πλακέ  και τα σχέδια είναι κυματιστά, γεωμετρικά επαναλαμβανόμενα. Το σημαντικό είναι, ότι "παίζεις" με τις αποχρώσεις και  τη γεωμετρία. Μπορούμε να  κεντήσουμε σε λινάτσα που είναι πολύ φτηνή με νήματα και να φτιάξουμε μαξιλάρια όπως αυτό και όχι μόνο.



 Ντύνουμε σκαμπώ, σκαμνάκια. Τα χρώματα συνήθως είναι ζεστά, γήινα και ταιριάζουν απόλυτα με την εποχή, ενώ εκπέμπουν μια θαλπωρή.




Άφησα για το τέλος μια καραμέλα μαξιλάρι με υπέροχα χρώματα.
  

       Γίνονται πολύ εύκολα και το κόστος του κάθε εργόχειρου είναι χαμηλό μιας και χρησιμοποιώντας λεπτά νήματα για πλέξιμο μπορούμε να διαλέξουμε τα πιο οικονομικά.         
     Μάλιστα μια πρόταση, που κάνω είναι να φτιάξετε πατάκια για τα υπνοδωμάτια, για το τζάκι και όπου αλλού θέλετε. Η μαμά μας είχε φτιάξει ένα σετ από πατάκια τα όποία θα σας δείξω σε επόμενη ανάρτηση και είναι ιδιαίτερα χρηστικά. Αντέχουν τις "κακουχίες" και ομορφαίνουν το χώρο. Δεν είναι παράταιρα ή δεσμευτικά, γιατί τα χρώματα που επιλέχτηκαν είναι "ήσυχα" και ταιριάζουν σε πολλούς χώρους.

6 σχόλια:

  1. Θέλω να μας δείξεις τα πατάκια....Έχω πολλά περισσεύματα μαλλιών και θα ήταν μια όμορφη ανακύκλωση. Πού να τα κεντήσω σε λινάτσα? Πού μπορώ να τη βρω? Τι ιδέα μου έδωσες τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τζένη.
      Θα επανέλθω με συμβουλές για κέντημα σε λινάτσα και φωτογραφίες από τα πατάκια. Έχεις δίκιο, μπορούμε να κάνουμε τελικά μια χαρά ανακύκλωση με τα περισσεύματα.

      Φιλιά

      Διαγραφή
  2. Κάποτε ήταν πολύ της μόδας αυτό το κέντημα, μπορείς δε να κάνεις πάρα πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική και για άλλα πράγματα. Φαντασία να 'χεις!!!

      Διαγραφή
  3. Τα αποτελέσματα αυτής της βελονιάς είναι καταπληκτικά έτσι όπως εναλλάσονται τα χρώματα!!Τα συγκεκριμμένα που μας δείχνεις είναι φανταστικά !!!Περιμένω τα πατάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφα, πώς γίνεται η βελονια; ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή