ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Γράμματα για εφηβικό δωμάτιο και όχι μόνο.

   Καλημέρα σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά, που ετοιμάζονται να γυρίσουν στα σχολεία τους ή στις σχολές τους στο Πανεπιστήμιο. Ξέρω πολύ καλά, ότι το κέντημα και γενικότερα η χειροτεχνία δεν είναι στις προτιμήσεις τους, γιατί απλά δεν το γνώρισαν και σε πολλές περιπτώσεις  αδιαφορούν εντελώς. Δεν έχουν άδικο. Όταν δεν γνωρίσεις κάτι είναι σίγουρο, ότι δεν θα το αγαπήσεις στην καλύτερη περίπτωση ή θα το "σνομπάρεις" στη χειρότερη.  
  Και  θυμάμαι ως έφηβη τα καλοκαίρια, που η μαμά μας πίεζε να κεντάμε και να κάνουμε χειροτεχνίες, αρχικά θύμωνα και τα πετούσα, σιγά σιγά όμως τα αγάπησα, γιατί είχαν κάτι από εμένα..... 
    Έτσι, πιστεύω, ότι οφείλουμε (βαριά λέξη) να μεταδώσουμε στα παιδιά μας αγόρια και κορίτσια την αγάπη για το χειροποίητο αντικείμενο, ο,τιδήποτε και να είναι αυτό. Η δημιουργία είναι μαγεία για το παιδί. Η χαρά και η περηφάνια, που νιώθει όταν τελειώνει ένα έργο του δεν περιγράφεται. Αλλά και οι γνώσεις και δεξιότητες που αποκτά, δεν είναι αμελητέες.
  Είναι γενικά παραδεκτό, για να επιστρέψω στο θέμα μου (ξέφυγα αρκετά), ότι το κέντημα θα πρέπει να εξελιχθεί, να αλλάξει μορφή, να γίνει πιο χρηστικό και να προχωρήσει το σχεδιαστικό κομμάτι του έτσι ώστε να γίνει αρεστό και στις μικρότερες ηλικίες. Έτσι λοιπόν, δειλά δειλά προτείνω μαξιλάρια ή κάδρα, ή σουπλά ή ακόμη και παπλωματοθήκες με γράμματα.
 Γράμματα ανακατεμένα, πολύχρωμα, παιχνιδιάρικα, που θυμίζουν τα τετράδιά μας. Μια καινούρια δροσερή πρόταση, ιδιαίτερα μοντέρνα, για να αρέσει στους έφηβους και να βρει μια θέση στο χώρο τους.. Φυσικά οι μαμάδες θα "δημιουργήσουν", αφού πάρουν την έγκριση  από  τα βλαστάρια τους, διάφορα για το δωμάτιό τους.....




  

   


   

3 σχόλια:

  1. Μπράβο βρε συ Νάσια με τις ωραίες ιδέες σου κάθε φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι 21 και κεντάω από τα 8 μου, είμαι φοιτήτρια και στον ελεύθερο χρόνο μου (όταν υπάρχει) παίρνουν φωτιά οι βελόνες και το εταμίν! Κάποιοι συνομίληκοι ίσως το θεωρούν ξεπερασμένο αλλά για μένα είναι έρωτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή