ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κατασκευές για τη διακόσμηση τραπεζιού και άλλα....

Γεια σας κορίτσια. 
Επανέρχομαι, με κατασκευές αυτή τη φορά.

Άργησα λίγο, ας όψεται η τεχνολογία (ένα μικρό καλώδιο που κρύφτηκε πολύ καλά, ομολογώ, με καθυστέρησε)....  αλλά και η ραστώνη του καλοκαιριού. Για να είμαι ειλικρινής ετοιμάζω και άλλα πράγματα, τα οποία θα σας δείξω, όταν με το καλό τα τελειώσω και είμαι αρκετά "πνιγμένη". Σύνηθες φαινόμενο φυσικά, για εμένα.
      Θα σας παρουσιάσω λοιπόν, σήμερα τι σοφιστήκαμε και από που εμπνευστήκαμε για να στολίσουμε το τραπέζι της βάφτισης. Εννοείται πως όλα είναι φτιαγμένα από τα χεράκια μας με πολύ κόπο, τρέλα αλλά και πείσμα. Περιττό να σας πω, ότι οι αποτυχίες και τα λάθη ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Όμως τίποτε δεν πτοεί τις "Fantastic four". 
    Θελήσαμε να περιηγηθούμε στον "μαγικό" κόσμο των κατασκευών και να φτιάξουμε πράγματα που βλέπαμε και θαυμάζαμε. Γιατί όχι και εμείς.
      Η πρώτη κατασκευή είναι έμπνευση δικιά μας και τη φτιάξαμε με απλά υλικά, που μπορείς να βρεις στα καταστήματα εύκολα. Ένα καβαλέτο, γάζες σε ροζ και εκρού κορδέλες, ένα μεγάλο ξύλο κανέλας και ένα κομμάτι χοντρής τσόχας σε ροζ χρώμα. Προσθέσαμε φαντασία και λίγη "τρέλα" και να σου το όνομα της νεοφώτιστης. Προβληματιζόμασταν πως θα γίνει έτσι ώστε να είναι ευανάγνωστο και παιχνιδιάρικο. 
       Τελικά ήταν αρκετά εύκολο. Διάλεξα μια γραμματοσειρά στον υπολογιστή χωρίς πολλά στολίδια και έγραψα το όνομα στο word με πολύ μεγάλα γράμματα και bold. Εκτύπωση, εφαρμογή πάνω στην τσόχα και με ένα κοφτερό ψαλίδι, έτοιμα όλα. Έπειτα τα κρεμάσαμε με κορδόνι στο ξύλο της κανέλας και σκορπίσαμε μικρά φιογκάκια. 


  Δεύτερη κατασκευή το ευχαριστήριο καρτελάκι σε κάθε πιάτο. Και πάλι ξύλο κανέλας με κορδέλες δαντελένιες και το καρτελάκι φτιαγμένο στον υπολογιστή από τα χεράκια μου με τις ρομαντικές πεταλουδίτσες και το ευχαριστήριο μήνυμα.

    Άφησα για το τέλος τις πεταλούδες και τον ανεμόμυλο. Ήταν οι πιο απαιτητικές κατασκευές. Τα υλικά τους απλά,κορδέλες σύρμα, χάντρες, κόλλα  και ένα stik..  Όπως βλέπετε οι κύριοι περνούσανε καλά και βοηθούσανε στη φωτογράφηση.....
    Στολίσαμε κάθε τραπέζι με δυο γλαστρούλες που είχαν τις πεταλούδες τον ανεμόμυλο καθώς και χωνάκια με κουφέτα.


Πηγή έμπνευσης για αυτή την κατασκευή ήταν μια ρώσικη ιστοσελίδα 
Και εδώ είναι η διεύθυνση του βίντεο-tutorial.

    Και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχουμε και τραγανά μπισκότα στο σχήμα της πεταλούδας. Ο ζαχαροπλάστης μας έδωσε ρέστα. Ήταν καταπληκτικές και γευστικά και εμφανισιακά.

     Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω με καινούρια κεντήματα και προτάσεις.
   Ελπίζω λίαν συντόμως...


2 σχόλια:

  1. Πρέπει να ήταν καταπληκτική η βάφτιση, μια και όλα είναι πανέμορφα !!!
    Συγχαρητήρια και στον ζαχαροπλάστη, γιατί οι πεταλούδες φαίνονται εξαιρετικές !!!
    Μπράβο σε όλους σας και να ζήσει ευτυχισμένη η μικρή Μαρία !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω!πω! όλα υπέροχα και όμορφα, ονειρικά για βάπτιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή