ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η Δέσποινα πήρε το δρόμο για το δάσος των Ξωτικών!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γεια σας, γεια σας.

     Επανέρχομαι φουριόζα και αποφασισμένη να μιλήσω επιτέλους για μια πολύ καλή διαδικτυακή φίλη. Πριν τρία χρόνια περίπου πρωτομίλησα με τη Δέσποινα, ένα κορίτσι από την Κοζάνη  που γνώρισα τηλεφωνικά και μοιράστηκα μαζί της πολλές σκέψεις και σχέδια πάνω στην κοινή μας αδυναμία, το κέντημα.
   Εκείνη όμως δεν στάθηκε εκεί. Αντιμετωπίζοντας το σκληρό πρόσωπο της κρίσης στα ίσα και ενώ απολύθηκε από τη δουλειά της δεν σταμάτησε να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.
    Ομολογώ, ότι η αγωνιστικότητά της με χαροποίησε και επιτέλους μου έδωσε δύναμη για να παλέψω και εγώ τις αντιξοότητες Στις ατελείωτες συζητήσεις μας μου εκμυστηρεύτηκε τα σχέδιά της τα οποία υποστήριξα με χαρά και όσο μπορούσα της έδινα τη βοήθειά μου.
    Και να που ξεκίνησε δυναμικά με δικά της κεντημένα έργα, αντικείμενα με ντεκουπάζ και ό,τι άλλο μπορούσε να φτιάξει.

      Όμως μου είχε μια έκπληξη: είχε καταφέρει να συγκεντρώσει  σε ένα βιβλίο συμβουλές και tips για νοικοκυρές καινούριες και μη. Και αφού πέρασε κυριολεκτικά τα σαράντα κύματα πάλεψε με πρωτόγνωρες καταστάσεις, τις οποίες αν και γνωρίζω δεν θα αναφέρω, βγήκε νικήτρια.

 Με αιματηρές οικονομίες και πολύ θάρρος έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και κράτησε στα χέρια της το βιβλίο:
    Απλό και ευκολοδιάβαστο δίνει λύσεις σε πολλά καθημερινά προβλήματα του νοικοκυριού και μερικές φορές με εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν χρειάζονται πανάκριβα και εξειδικευμένα απορρυπαντικά για να καταφέρεις το ποθητό αποτέλεσμα. Οικολογική και παραδοσιακή προσέγγιση στην καθαριότητα......


    Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Ώρες ατελείωτες στο εργαστήριό της παλεύει και δημιουργεί αντικείμενα τα οποία και πουλά. Ανανεώνεται συνεχώς και αφήνει το άγχος και την αγωνία έξω από την πόρτα της. Αγαπά αυτό που φτιάχνει, κάνει λάθη, τα διορθώνει, βελτιώνεται και με θάρρος προχωρά επαγγελματικά. Μικρά τα βήματα όμως σταθερά.



   Το μόνο που μπορώ να κάνω για αυτή τη φίλη είναι να σας παρουσιάσω φωτογραφίες από τα έργα της. Ένα είναι σίγουρο: είναι φτιαγμένα με πολλή αγάπη, μεράκι και ζήλο. 


Η Δέσποινα κάνει ένα μικρό βήμα αυτό το διάστημα: θα βρίσκεται κάπου εκεί στο Δάσος των Ξωτικών στα Κοίλα Κοζάνης. Αν είστε κοντά κάντε μια βόλτα. Πολλές φορές δεν χρειάζεται να πάρεις κάτι, μια καλή κουβέντα αρκεί. Και το λέω γιατί χρειάζεται να αρχίσουμε να επικοινωνούμε ουσιαστικά μεταξύ μας. Πλέον δεν υπάρχουν εμπόδια, Καταρρίφθηκαν με τον πιο επώδυνο τρόπο και άφησαν αρκετό χώρο για να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας και να τις θεμελιώσουμε πάνω στη ειλικρίνεια και την αλληλεγγύη.
  Κι αν όμως ενδιαφέρεστε να πάρετε κάτι από τη Δέσποινα σας δίνω τη σελίδα της στο Facebook, όπου θα βρείτε πολλές φωτογραφίες και θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε μαζί της: Πέπως Art
     Δέσποινα σου στέλνω τη θετική μου ενέργεια. Καλή επιτυχία και ...ξέρεις εσύ.

9 σχόλια:

  1. Μπράβο στη Δέσποινα για το δυναμισμό να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συγκυρίες. Τί όμορφο να κρατά το βιβλίο της στα χέρια. Και φαντάζομαι έκανε μόνη της την έκδοση οπότε της κόστισε πολύ. Και τα εργόχειρά της όμως είναι τόσο χαριτωμένα και περιποιημένα. Καλή επιτυχία από καρδιάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στη Δέσποινα για την αξιέπαινη προσπάθειά της !!! Καλοτάξιδο το βιβλίο της και θα την επισκεφθώ διαδικτιακά μια και είμαι μακριά !!! Καλή συνέχεια να έχει, καλή επιτυχία και μπράβο και σε σένα που αφιέρωσες την ανάρτηση αυτή και την τίμησες !!!! Καλό μήνα και πολλά φιλιά !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμιά πληροφορία παρακαλώ πάρα πάνω για το βιβλίο, που το βρίσκουμε και πόσο κάνει, θα ήταν πολύ χρήσιμη !!
    Ευχαριστώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια θα δώσω πληροφορίες: μπορείτε να μιλήσετε στο f/b μαζί της. Αν θέλετε και τηλέφωνο μπορώ να σας το στείλω με μνμ.

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια η δ/νση μου στο φεις μπουκ ειναι https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%B5%CF%80%CF%89%CF%82-art-521510127874323/ και το τηλεφωνο μου ειναι 6948755455 φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ciao Nasia fai i complimenti a Despina e in " bocca al lupo " per il suo libro!!!
    Un caro abbraccio a te!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να πρωτοπώ για την Δέσποινα...όντας η πρώην συνάδελφος ξέρω από πρώτο χέρι με πόσο πάθος και λαχτάρα εργάστηκε για να τα καταφέρει όλα αυτά!!Τα έργα της είναι όλα ένα κι ένα και πραγματικά αξίζει κάποιος να επενδύσει σε αυτά!!Το δε βιβλίο της είναι ένα πραγματικό βοήθημα για όλες τις νοικοκυρές!!Μπράβο Δέσποινα και έτσι να συνεχίσεις με αγάπη και μεράκι!!Καλή επιτυχία στο δάσος των ξωτικών και σύντομα θα πιούμε καφεδάκι!!��☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι αφάνταστα όταν βλέπω νέα ιδιαίτερα παιδιά να σηκώνονται από κάθε πέσιμο και πάντα δημιουργικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στέλνω όλη τη θετική μου ενέργεια στη Δέσποινα και τις ευχές μου για να βρεί το δρόμο της κάνοντας αυτό που αγαπά !!! καλοτάξιδο το βιβλίο της και σίγουρα ο δυναμισμός και το πάθος της για δημιουργία θα αναγνωριστούν και θα ανταμειφθούν!!! Μπράβο Νασια γι αυτή σου την ανάρτηση, μας γνώρισες μια νέα δυναμική και ταλαντούχα κεντήστρα , μακάρι να είμασταν κοντά, σίγουρα θα την επισκεπτόμουνα στο δάσος....τώρα θα αρκεστώ σε μία επίσκεψη στο FB...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή