ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Bayeux tapestry - Star War Η έμπνευση από το χθες και το αποτέλεσμα.

     Σας χαιρετώ για ακόμη μια φορά και σήμερα μπορώ να γράψω, ότι τα είδα όλα....
    Και παρουσιάζω κάτι διαφορετικό. Μια ταπισερί με θέμα...... από το μέλλον.   Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει ο Πόλεμος των άστρων και άλλοι που τον λατρεύουν. Μάλλον ο Aled Lewis ανήκει στη δεύτερη ομάδα. Ένας Βρετανός γραφίστας και εικονογράφος με μεγάλη αγάπη όπως διαφαίνεται για δυο ετερόκλητα πράγματα, αν μου επιτρέπεται η έκφραση: τον Πόλεμο των Άστρων και..... το κέντημα.  
      Είχε σίγουρα τρελή έμπνευση και "μετέφρασε" ολόκληρη την ιστορία σε κέντημα. Οι πρωταγωνιστές, μάχες, και όλα τα τεκταινόμενα των πρώτων έξι επεισοδίων ακόμη και η γλώσσα είναι εκεί. 
    Αμέτρητες ώρες χρειάστηκαν και πολλές γυναίκες επιστρατεύτηκαν για να κάνουν αυτή την Ταπισερί μήκους εννέα μέτρων.


 Το έργο κεντήθηκε σε ύφασμα  Klostern με ειδική βαμβακερή κλωστή και έχει επενδυθεί με ύφασμα που έγινε κατά παραγγελία και έχει επάνω πίξελ αστέρια.
 Όπως βλέπετε γύρω από τις κεντημένες εικόνες στη μπορντούρα περιγράφονται αποσπάσματα από κάθε επεισόδιο στη γλώσσα Aurebesh. 

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές: οι κοπέλες στη σειρά κεντούν με ιδιαίτερη προσοχή και από ό,τι φαίνεται το διασκεδάζουν.


 Και μια λεπτομέρεια.
 Όμως η ταπισερί δεν φτιάχτηκε απλά γιατί ο  Aled Lewis λατρεύει τη σειρά. Επρόκειτο να εκτεθεί σε Γκαλερί στο Λος Άντζελες και αν πραγματικά σας άρεσε και θέλετε να αποκτήσετε αυτό το έργο τέχνης σας έχω ευχάριστα νέα. Μια επίσκεψη στην  on line gallery 1988 και ένα γεμάτο πορτοφόλι θα σας βοηθήσει να κάνετε δικό σας το έργο με μόνο.....20.000$ ή 15.000 ευρώ.
Στην ιστοσελίδα του αξιοσημείωτη είναι η αναφορά στην πηγή έμπνευσης και η χρήση της λέξης Channeling, που σε ελεύθερη 

μετάφραση  μπορούμε να πούμε ότι σημαίνει μια μορφή 

μεταβίβασης της ενέργειας από μια άλλη ταπισερί εννιακοσίων

 ετών την Bayeux tapestry



Είναι ένα μικρό θάυμα το οποίο 

διατηρήθηκε αναλλοίωτο όλους αυτούς τους αιώνες. Η αρμονία

 των χρωμάτων, το μήκος του έργου, αλλά και η σύλληψη του 

θέματος το κάνουν συναρπαστικό.



 Πρόκειται για πενήντα σκηνές από την κατάκτηση της 

Αγγλίας από τους Νορμανδούς. 

   Σίγουρα ο Aled Lewis  εκπλήσσει  ευχάριστα, γιατί στο έργο του υπάρχει έμπνευση και ιστορική κατά κάποιο τρόπο συνέχεια. Κατορθώνει να συνδέσει με ένα πολύ απλό τρόπο αιώνες ιστορίας και να αναδείξει την τέχνη του χειροποίητου στον 21ο αιώνα.

4 σχόλια:

  1. Είναι φανταστικό !!! Τι ιδέα !!! και πως πραγματοποιήθηκε, μετρητό κέντημα σε μονοκόμματο ύφασμα 9 μέτρων!!! Μου έκανε εντύπωση που κεντούν με τελάρο και οι φιγούρες έχουν αποδοθεί τόσο πιστά και με τόσο ζωντανά χρώματα !!!Νάσια μου σ΄ευχαριστώ γι΄αυτή την ανάρτηση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντυπωσιακά όλα τους!!! Μπράβο για την ωραία κι ενδιαφέρουσα ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ Νασια πέρα από το αποτέλεσμα και την δουλειά που έχουν αυτά τα κεντήματα θαυμάζω και την υπομονή αυτών των γυναικών που τα έφτιαξαν για να είμαι ειλικρινής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αφήνεις πάντα κατάπληκτη.Έχεις σκεφτεί ποτέ όλη αυτή την "έρευνα που κάνεις και αρχειοθετείς να τη βγάλεις σε ένα βιβλίο;Θα ήμουν η πρώτη που θα το αγόραζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή