ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Από νωρίς νωρίς για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

 Καλησπέρα σας κορίτσια.
         Απ΄ό,τι φαίνεται μας τελείωσαν οι φθινοπωρινές ημέρες και χειμωνιάζει για τα καλά. Όχι ότι παραπονιέμαι, ένα τζάκι, ένα καφεδάκι και τα απαραίτητα αξεσουάρ που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι αρκετά για ένα ήσυχο, χαλαρωτικό απόγευμα. 
     Τέλος πάντων αποφάσισα να ξεκινήσω λίγο ανορθόδοξα και να φτιάξω ένα χριστουγεννιάτικο σχέδιο για πετσέτες μπάνιου. Μου άρεσαν πολύ τα φύλλα βελανιδιάς, που πολύ σωστά μου επισήμανε η αγαπημένη Κλαύδια, τα βελανίδια και το κόκκινο χρώμα και το αποφάσισα.
    


Όπως βλέπετε το σχέδιο είναι δυο κλαδιά βελανιδιάς, τα οποία θα κεντηθούν αντικριστά. Και φυσικά το ξεκίνησα με πολλή όρεξη μιας και το χρώμα είναι  από τα αγαπημένα μου.
Επειδή το υλικό που κεντώ είναι πετσέτα μπάνιου έχει κάποια μυστικά.
  • Πρώτα μετρώ τα κουτάκια της φάσας κατά μήκος και στο πλάτος.
  • Βρίσκω τη μέση και ΠΆΝΤΑ ξεκινώ το σχέδιο από εκεί. Προσοχή, γιατί μπορεί αν ξεκινήσετε από την άκρη να χρειαστεί να ξηλώσετε.
  • Στη συνέχεια έκανα μια επιλογή σχεδίου που μπορεί να κεντηθεί κατά μήκος αλλά και στο πλάτος. Επίσης επειδή θα φτιάξω και τις άλλες δύο από το σετ, διαμόρφωσα το σ΄χδιο έτσι ώστε να προσαρμοστεί σε μικρότερη φάσα.
  • Προμηθεύτηκα κλωστές αρκετές γιατί σας πληροφορώ, ότι θα χρησιμοποιήσω σχεδόν τρία ματσάκια μόνο για αυτή την πετσέτα και άλλα δύο υπολογίζω για την πετσέτα του προσώπου και των χεριών.
  • Το σημαντικότερο: το χρώμα όπως βλέπετε είναι πολυ πολύ κόκκινο και επικίνδυνο για να ξεβάψει.
    Δυστυχώς, έζησα μια δυσάρεστη κατάσταση όταν μια φίλη κεντώντας ένα ολογέματο σεμέν είδε τους κόπους της να χάνονται γιατί με το πρώτο πλύσιμο το χρώμα ξέβαψε και το κατέστρεψε. Για αυτό το λόγο αγόρασα τις πλέον επώνυμες κλωστές της DMC  για να είμαι ήσυχη.

Και μια λεπτομέρεια...

       Έχει αρκετή δουλίτσα, αλλά με εμπνέει και μου αρέσει πολύ. Μπήκα σε χριστουγεννιάτικη διάθεση και ξεχνώ προσωρινά τα αμέτρητα προβλήματα....

3 σχόλια:

  1. Όμορφη μονόχρωμη μπουλντούρα φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νάσια μου σε θαυμάζω για την τόλμη σου να κεντάς τόσο όμορφα και απαιτητικά σχέδια !!! Αυτό που βλέπω σίγουρα δεν είναι γκύ αλλά φύλλα και καρποί βελανιδιάς και μου αρέσει πάρα πολύ γιατί είναι διαχρονικό και έχει και καταπληκτικό συμβολισμό
    Η ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ (ΔΡΥΣ) Quercus robus Το πιο γερό απ όλα τα δέντρα και το πιο σεβάσμιο από το βάθος των αιώνων. Συμβολίζει τη δύναμη, την ανδρεία, τις αξίες και ενσωματώνει το μεγαλείο του Δένδρου που στηρίζει τον κόσμο.
    Αποτελεί σύμβολο της φιλοξενίας. Το φύλλο της βελανιδιάς είναι σύμβολο ευτυχίας, αγάπης, πίστης των ερωτευμένων, σταθερότητας αλλά και πολεμικής αρετής.
    Ο καρπός παραπέμπει στο αυγό που περικλείει το αρχέτυπο της ζωής. Το κόκκινο χρώμα τώρα, (DMC 321) επικράτησε στα μονόχρωμα κεντήματα μετά τον 18ο αιώνα γιατί αντιπροσωπεύει το χρώμα της χαράς και της Ζωής !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε κουράγιο και να το δούμε και τελειωμένο.
    Κι εγώ κάτι χριστουγεννιάτικο κεντάω για να το δωρίσω...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή