ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Άρωμα Μαρόκου......

Γεια σας κορίτσια.
       
       Σήμερα επιτέλους η μέρα μου ήταν πιο ήρεμη και ελάχιστα αγχωτική. Με καθαρό μυαλό και χωρίς τις έννοιες των τελευταίων μηνών προχωρώ και σας αφιερώνω εργόχειρα από το μακρινό Μαρόκο. Βρήκα λίγη ευκαιρία και σκανάρισα από το βιβλίο 

τα πιο όμορφα Μαροκινά κεντήματα. Όπως θα δείτε, τα χρώματα είναι συγκεκριμένα, το καφέ της άμμου, το βαθύ κόκκινο και το μπλε της θάλασσας σε πολλές αποχρώσεις. Έχουν γεωμετρικά θέματα που μπορείς εύκολα να αυξήσεις και να τα φτιάξεις σε διάφορα υφάσματα μεγέθη και σχήματα.

Η γοητεία της Ανατολής είναι διάχυτη σε αυτό το βιβλίο και σε προκαλεί να το εξερευνήσεις και να αποτυπώσεις την ομορφιά των σχεδίων σε ένα εργόχειρο.
Το μυστήριο και η αρχοντιά έχουν αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο πάνω στα ουδέτερα λευκά και όχι μόνο υφάσματα.
 Τραπεζομάντιλα τσαγιού με όμορφα σχέδια και απλά τελειώματα, μαξιλάρια σε έντονα χρώματα και περίτεχνα σχέδια αποτελούν το σήμα κατατεθέν αυτής της γοητευτικής χώρας της Βόρειας Αφρικής.
Και μοιάζουν με μικρά αραβουργήματα- αριστουργήματα, βγαλμένα από τα βάθη των αιώνων και κεντημένα από χέρια υπομονετικών γυναικών. 

Χαίρεσαι πραγματικά να βλέπεις τις φωτογραφίες και να "ταξιδεύεις" νοερά.

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!! Πολύ όμορφα τα μοτίβα που μας παρουσιάζεις. Το πρώτο είναι πολύ του γούστου μου, με ξετρέλανε το χρώμα του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι, είναι πανέμορφα !!!
    Σ ευχαριστούμε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχα μοτίβα, αν θες κάποια στιγμή μπορώ να σου στείλω τα σχέδια που έκανα για το μαγαζί κεντημάτων στη πόλη μας, να τα δεις.Δυστυχώς χάλασε το σκάνερ μου μα θα μου τα σκανιάρει το φωτοτυπικό που θα κάνω τις φωτοτυπίες για να τα παραδώσω.Εγώ δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω, έχω υπογράψει χαρτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανέμορφα σχέδια, εκπληκτικά χρώματα !!! Αυτά τα γεωμετρικά, αρμονικά αραβουργήματα-αριστουργήματα πως μπορεί να μην τα θαυμάσει κανείς;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά πολύ όμορφα...και τα χρώματα εκπληκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχα, ιδιαίτερα το μπλε το λάτρεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή