ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο θαυμαστός κόσμος της Σοφίας!!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα κορίτσια.

    Σήμερα σας έχω νέα, καλά νέα.

  Εδώ και μια πενταετία περίπου βλέπω, ότι το χειροποίητο είναι πρώτο στις προτιμήσεις των γυναικών και αφιερώνουν πολύ από το χρόνο τους για αυτό. Προσωπικά ασχολούμαι από την εφηβική μου ηλικία με το κέντημα και το πλέξιμο και κάποια στιγμή έκανα ένα μεγάλο διάλειμμα λόγω της γέννησης των παιδιών μου. Οι μεγάλες αγάπες όμως δεν ξεχνιούνται... μάλλον ανανεώνονται μιας και τώρα πια μπλογκάρω και παρουσιάζω, συζητώ για ό,τι μου αρέσει. 
   Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο αγαπούσα να πηγαίνω στα μαγαζιά με εργόχειρα και να κοιτάω στις βιτρίνες και μέσα από αυτές αυτά που μου άρεσαν... Αισθανόμουν, ότι έμπαινα σε ένα κόσμο γεμάτο μικρούς θησαυρούς. Δεν τους έβλεπες με την πρώτη ματιά, έπρεπε να τους ανακαλύψεις με συνδυασμούς και με τη φαντασία σου και αυτό ήταν το πιο γοητευτικό τελικά. Γιατί για κάθε μια μας ο "θησαυρός" είναι διαφορετικός.... Θαυμαστός πραγματικά ο κόσμος της Σοφίας και σε τακτά διαστήματα ανανεώνεται.
      Σήμερα όμως, διαβάζω και ιστοσελίδες μιλάω διαδικτυακά και γνώρισα πολλές και ενδιαφέρουσες γυναίκες με ισχυρή προσωπικότητα, το τονίζω αυτό, από όλα τα μέρη σχεδόν της χώρας μου.

    Όμως επιτρέψτε μου εδώ να πω ότι η επαφή είναι σημαντική και σε καμία περίπτωση δεν χάνει την αξία της και δεν μπορεί να υποκατασταθεί εξ ολοκλήρου από το διαδίκτυο. Για αυτό και δεν σταματάμε εμείς οι "γνωστές άγνωστες" να συναντιόμαστε στα σπίτια μας, και να απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας με πολλή δημιουργία και κουβέντα.

    Και ήρθε ένα τηλεφώνημα από τη φίλη Σοφία, η οποία διατηρεί ένα κατάστημα στο κέντρο του Βόλου από τα πιο παλιά και "ενημερωμένα", το οποίο ομολογώ με ξάφνιασε ευχάριστα. Φανατική αναγνώστρια του ιστολογίου μου είπε, ότι διάβαζε για τις συναντήσεις με τις φίλες και η πρόταση ήρθε: "γιατί όχι, ελάτε και στο χώρο μου να συναντηθούμε, να πιούμε καφέ, να αλλάξουμε ιδέες χωρίς το άγχος και την υποχρέωση της αγοράς, κάποια στιγμή που θα είναι κλειστό το μαγαζί."

   Η πρόταση ήταν αρκετά δελεαστική για εμένα και τη συζήτησα με τα κορίτσια. Με εξέπληξε ευχάριστα η θετική διάθεσή τους και να που ορίσαμε κιόλας την πρώτη μας συνάντηση για την Τετάρτη 22 του μήνα. Και φυσικά κρατάμε και κάποια σειρά παρακαλώ.

 Πρέπει να τιθασεύσουμε την φαντασία μας και την ασυγκράτητη ενέργεια. Ορίσαμε ως θέμα συνάντησης το επίκαιρο λόγω εποχής πλέξιμο. Το εξειδικεύσαμε και συμφωνήσαμε να δούμε και να φτιάξουμε εύκολα πόντσο για τα κοριτσάκια μας, τα μωράκια (απαίτηση γιαγιάδων) και φυσικά για εμάς.
   Πρώτη συνάντηση λοιπόν, στη Σοφία Γαργαρέτα στο κατάστημά της στον πεζόδρομο της Τοπάλη νούμερο 31 κάτω από την Ερμού.

    Οι φωτογραφίες είναι από τα περιοδικά Κάτια και μπορείτε να τα ξεφυλλίσετε στη διεύθυνση katia.com

4 σχόλια:

  1. υπέροχα είναι ιδιαίτερα το σάλι το καφέ..Εγώ ακόμη στο..πουλόβερ είμαι ..που θα πάει..θα το τελειώσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι πολλές πολλές όμορφες δημιουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεροχα τα πλεκτα και οι συναντησεις σας μπραβο σε ολες,επισης το blog φανταστικο!!! μου αρεσει παρα πολυ το καφε κασκολ με την κουκουλα που μπορω να βρω το σχεδιο?μπορειτε να βοηθησετε?σας ευχαριστω πολυ το mail μου tzeneral@yahoo.gr αν μπορειτε να μου στειλετε η να μου πειτε που να το βρω!! καλη συνεχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή