ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μικρά πουγκιά για κάθε χρήση...

Καλημέρα σας  κορίτσια .

     Μύρισε Άνοιξη για τα καλά αν και ο καιρός κάνει "ναζάκια",  ο χειμώνας έχει φύγει ανεπιστρεπτί. Καιρός για ανανέωση του σπιτιού και για αλλαγές. Οι ντουλάπες είναι σε προτεραιότητα, για αυτό το διάστημα μιας και πρέπει να γίνει εκκαθάριση, να τακτοποιηθούν τα χειμωνιάτικα ρούχα, παπλώματα κλπ. Οι περισσότερες φίλες, ήδη έχουν ξεκινήσει όλη αυτή την τακτοποίηση και μαζί με τα ρούχα μπαίνουν ταμπλέτες αρωματικές και αντισκωριακές. 
    Σήμερα λοιπόν, σας προτείνω μικρά πουγκιά κεντημένα με διάφορα μοτίφ, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο ως μπομπονιέρες (αρχική χρήση), αλλά και ως αρωματικά  σακουλάκια.
 Η δημιουργία τους, πανεύκολη. Αρκεί να έχουμε υφάσματα, που κεντιούνται αλλά και έχουν αρκετές τρυπούλες για να βγαίνει το άρωμα από τα αποξηραμένα που θα βάλουμε. 
    Εκτός από το κλασικό σχήμα που έχει ένα πουγκί μπορείτε να φτιάξετε ό, τι άλλο σας αρέσει και να  κεντήσετε επάνω μοτίφ της αρεσκείας σας. Εγώ επέλεξα δύο ζωάκια, σκίουρο
    
                                    και κουκουβάγια

και τα κέντησα με έντονα χρώματα. Έβαλα και κορδόνια με τα αντίστοιχα χρώματα και ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τη λεπτομέρεια του δεσίματος. Ξέφτισα το ύφασμα λίγο και πέρασα τα κορδόνια, έτσι ώστε να μην χαλά το σχήμα τους και να μην φεύγουν. Έτσι μπορώ να ανοίγω και να κλείνω τα πουγκιά άνετα όσες φορές θέλω.




  Τέλος, τα γέμισα με αποξηραμένα λουλούδια και έτσι είναι εξασφαλισμένο ένα διακριτικό άρωμα φρεσκάδας στα ρούχα  συνεχώς, ενώ μπορεί να ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
    

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα! Ευχαριστούμε και με το καλό το καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ έξυπνο μπράβο! πόσο ομορφαίνει το κεντηματάκι όπου μπει! φιλάκια πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή