ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Τ έ χ ν η, έ μ π ν ε υ σ η, δ η μ ι ο υ ρ γ ί α.....

 Καλησπέρα σας κορίτσια.


          Είναι μία από τις μέρες που η περιήγησή μου στο διαδίκτυο με άφησε για ακόμη μια φορά έκπληκτη. Πράγματι, δεν θα μπορούσα να φανταστώ, ότι θα μπορούσε ένα καλοπλεγμένο ιδιαίτερο κομμάτι να πάρει τη θέση ταπετσαρίας πάνω σε μια πολυθρόνα και όχι μόνο. 

     Η έμπνευση, η δημιουργία και η τελική παρουσίαση ανήκουν σε μια έμπειρη σχεδιάστρια την Melanie Porter, η οποία με δύο βελόνες και ένα κουβάρι νήμα μας μυεί στην τέχνη του υψηλού σχεδιασμού επίπλων.
Η εμπειρία της στο σχεδιασμό αυτών των αντικειμένων, καθώς και η συνεργασία της με όλους, όσοι ασχολούνται με την κατασκευή επίπλων την απογείωσε....
    Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, τα έργα της πωλούνται σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές σε όλο τον κόσμο και φυσικά σε πολύ ακριβά μαγαζιά.




       Υλικά: μαλλί μερινός απαραίτητα και ένα ζευγάρι χοντρές βελόνες. Τα χρώματα είναι πολλά και οι πλέξεις είναι ανάλογα με την περίπτωση από απλές έως δύσκολες και απαιτητικές. 

   Φυσικά δίνει οδηγίες για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των αντικειμένων, γιατί σίγουρα χρειάζονται προσοχή.










   Εκείνο που θα ήθελα να επισημάνω με αφορμή τη 
συγκεκριμένη σχεδιάστρια είναι, ότι ίσως πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε όρια στη χρήση των υλικών και όσο αφορά στις τεχνικές του πλεξίματος , του κεντήματος , της υφαντουργίας. Καιρός είναι να αλλάξουμε τις απόψεις μας. Δεν είναι ξεχασμένες και"τελειωμένες" τέχνες. Άλλωστε η παγκόσμια αντιμετώπισή τους μας δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Και επιτρέψτε μου να καταθέσω ακόμη μια προσωπική σκέψη και άποψη:  η παράδοση της χώρας μας σε αυτές τις τέχνες δεν αφήνει καμιά αμφιβολία, ότι έχουμε όλα τα εχέγγυα για να την εξελίξουμε και να την επικαιροποιήσουμε. Αρκεί να έχουμε φαντασία και όρεξη για δημιουργία.
   Η ιστοσελίδα της είναι:  http://melanieporter.co.uk

    Αφιερώνω την ανάρτηση στην φίλη Νιάττα, ακούραστη δημιουργό της τέχνης του πλεξίματος.

1 σχόλιο: