ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Μικρό καρέ με λασέ

Γεια σας κορίτσια.


    Επιτέλους ένα "βασανάκι" τελείωσε και θα πάρει τη θέση, που του αρμόζει. Και για να ξεκινήσω από την αρχή: κάποια στιγμή πέρυσι την Άνοιξη  μου ήρθε η ιδέα να μάθω λασέ. Δεν ήταν δυνατόν να περιμένω να μου φτιάξει ένας άλλος τα τελειώματα.
    Φυσικά η αδελφή μου με περίμενε στη"γωνία". Με συνοπτικές διαδικασίες με μύησε σε αυτή την υπέροχη και δύσκολη τέχνη και για αρχή επέλεξε ένα απλό, όπως μου είπε σχέδιο. 
   Αυτό ήταν. Πείσμωσα και αποφάσισα να το φέρω εις πέρας μόνη μου με κάθε κόστος. Ξεκίνησα από τη φωτοτυπία, που την προσάρμοσα έτσι ώστε να γίνει ένα περίγραμμα για τετράγωνο καρέ. Αγόρασα κορδόνι μπρονζέ, κλωστές και άρχισα. Δεν σας το κρύβω δυσκολεύτηκα αρκετά αλλά είχα την ιντερνετική βοήθεια. Ξεσήκωσα από παλιές εγκυκλοπαίδειες τρυκ και βελονιές και προχώρησα.

    Και εκεί, που το τελείωσα και το καμάρωνα, πήρα το κέντημα με τις χάντρες για να το περάσω.
Όχι, όχι βροντοφώναξαν οι "ειδήμονες". Του πέφτει λίγο, μου είπαν και με δημοκρατικές διαδικασίες μου επέβαλαν να κάνω ένα άλλο κέντημα. Όντως κατόπιν εορτής συμφώνησα, ότι είχαν δίκιο.




     Και να σου τα βιβλία με παλιά κεντήματα, σχέδια εναλλάσσονταν στην οθόνη του υπολογιστή για να επιλεγεί το κατάλληλο. Τα έμπειρα μάτια της Γεωργίας και αδελφής Βάσως έπεσαν σε ένα παλιό γαλλικό βιβλίο και το σχέδιο επελέγη με σκοπό να ταιριάζει στο ύφος του λασέ.

    Και εκεί άρχιζε η δικιά μου δουλειά. Έπρεπε να το μετατρέψω, να προσθέσω μια μπορντούρα, να επεκτείνω για να γεμίσει το ύφασμα και να μην είναι άσχημο. Από ένα τόσο δα μικρό κομματάκι εμπνεύστηκα και προχώρησα. Ήταν διασκεδαστικό και δύσκολο συνάμα, γιατί έπρεπε να κάνω υπολογισμούς και προσαρμογές. Πιστεύω, τα κατάφερα. Έμενε το κομμάτι μέσα που δεν γινόταν να κεντηθεί, αλλά και θα ήταν άσχημο να μείνει ο καμβάς άδειος. Επέλεξα λοιπόν να τον γεμίσω σειρά παρά σειρά και έτσι δημιουργεί ένα νοερό σταυρό.

    Και μη νομίσετε, ότι όλο αυτό το διάστημα ασχολιόμουν μόνο με αυτό. Παρεμβλήθησαν πλεκτά κασκόλ, μικρά κεντήματα, πολύ διάβασμα και ό,τι κάνει μια μαμά τριών υπέροχων παιδιών. Περιττό να σας πω, ότι το επόμενο είναι ήδη στα σκαριά.....
   Ελπίζω να σας αρέσει και περιμένω τα σχόλιά σας.

6 σχόλια:

  1. Γεια στα χεράκια σου, έγινε πανέμορφο!!! Τον ξέρω τον κόπο του γιατί φτιάχνω και εγώ λασε και κορδόνι- είμαι μαθητευόμενη για ν'ακριβολογώ...!Μπράβο και σου εύχομαι να έχεις υγεία και να φτιάξεις και άλλα πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σου, είναι υπέροχο, και εάν δεν μας έγραφες ότι είναι η πρώτη φορά που φτιάχνεις λασέ, εγώ προσωπικά θα πίστευα ότι έχεις φτιάξει πάρα πολλά και αυτό δεν είναι το πρώτο σου! Περιμένω να δω το νέο σου δημιούργημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια στα χεράκια σου Νασια,είναι πολύ όμορφο.Έχω αρχίσει και εγώ ένα καρέ όλο λασε να δω πότε θα το τελειώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο! έχω την πετριά , φούντωσέ με κι εσύ κι άλλο! τέλειο το έκανες....και στο λέω εγώ με τα έμπειρα μάτια μιας που δεν ξέρει καθόλου λασέ και ξετρελαίνεται να μάθει!!!! αν θες στείλε μου με μείλ τα λινκ από την ιντερνετική βοήθεια γιατί όλο σκόρπιες πληροφορίες έχω και κάποια κομμάτια δεν κολλάνε....μου άρεσε πολύ το εργόχειρό σου και νομίζω πολύ έξυπνο το γέμισμα....φιλιά πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλως σε βρήκα...του κεντήματος και εσύ;;; μπραβο εγινα πολύ ωραιο με την μπορτούρα του λασέ... και εγώ τοχω στο προγραμα να μαθω λασέ,,, αλλα ολο το αναβαλω...καλο σου μηνα φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νασια καλησπερα!!!το λασε αυτο ειναι υπεροχο...πως θα μπορουσα να εχω το σχεδιο αν μπορεις να μου το δωσεις και σου ειναι ευκολο να στειλω το e-mail. για να μου το στειλεις..αν σου ειναι ευκολο φυσικα..!!ευχαριστω εκ το προτερων .Ριτσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή