ΣΤΑΥΡΟΒΕΛΟΝΙΑ-CROSS STITCH-NASIA

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Όμορφες στιγμές!!!



  Όλες αυτές τις μέρες, που "έλειπα" από τη μπλογκογειτονιά, μου συνέβησαν πολλά και ωραία. Και ας αρχίσω από την πρώτη συνάντηση με φίλες, που αγαπούν το κέντημα. Ήταν υπέροχα. 
     Σε ένα δροσερό μπαλκόνι με θέα όλο το Βόλο, με το αεράκι  να μας χαϊδεύει, και το καφεδάκι μας ξετυλίξαμε το κουβάρι της παράδοσης και ανταλλάξαμε τα μικρά μυστικά μας για το κένημα. Και η ώρα περνούσε, χωρίς να καταλαβαίνουμε. 
    Πόσοι θησαυροί κρύβονται στα σπίτια μας. Θησαυροί γεμάτοι ιστορία, αγάπη, αναμνήσεις....Βέβαια, το θέμα είναι ανεξάντλητο και το ραντεβού για νέα συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα δόθηκε άμεσα και η απόφαση να φέρει η κάθεμιά μας από ένα παλιό ερχόχειρο πάρθηκε ομόφωνα. Οψόμεθα....

      Και για να πάρετε μια γεύση σας έχω δυο φωτογραφίες από ένα παλιό μαξιλάρι μιας ξαδέλφης μου, της Καίτης. Μπορούμε     κάλλιστα να  "ξεσηκώσουμε" το σχέδιο για σεμέν, καρέ ή ο,τιδήποτε άλλο.


 





      Εδώ, θέλω να επισημάνω, ότι κάνω ένα μεγάλο αγώνα για να αποτυπώσω αυτά τα σχέδια σε ηλεκτρονική, ή έντυπη μορφή. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στο σκανάρισμα, αλλά στη λεπτομερή καταγραφή τους, πράγμα που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο, επίπονο και όμορφο συνάμα. Οι θησαυροί είναι πάρα πολλοί και δεν πρέπει η φθορά του χρόνου να τους αφανίσει....

7 σχόλια:

  1. Πραγματικά όμορφες στιγμές!!Νάστε καλά να ανταμώνετε!!Χαίρομαι που προσπαθείς να διατηρήσεις την παράδοση!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να'μουν από μια γωνιά...!!!
    Φαντάσου ότι από την "σειρά" μου (ηλικιακά εννοώ) μόνο εγώ ασχολούμαι με το εργόχειρο! Είναι υπέροχο που κάποιες το αγαπούν και το υποστηρίζουν τόσο θερμά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ κορίτσια. Είναι όμορφο, να βλέπεις την εξέλιξη των εποχών μέσα από το εργόχειρο, να ξετυλίγονται μπροστά σου μαμαδίστικες ιστορίες, αναμνήσεις από την παιδική ηλικία και από ανθρώπους, που ζουν πια μόνο μέσα στην καρδιά μας. Το στοίχημα από την άλλη, είναι να προσαρμόσεις στην εποχή σου την ομορφιά του να το κάνεις πιο ανάλαφρο και ελκυστικό στην γενιά μου (ναι και εγώ είμαι από τις λίγες που κεντούν και μέχρι πρότινος δεν το έλεγα) και στις μικρότερες ηλικίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΑΣΙΑ ΜΟΥ!!!!ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ !!!ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ Σ/Κ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχομαι να εχεις καλο μηνα, καλη εβδομαδα και ενα πολυ ομορφο και δροσερο καλοκαιρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τυχαία σήμερα ψάχνοντας για παιδικά σχέδια για κεντήματα σε βρήκα και χάρηκα πολύ. Θα έρχομαι τακτικά να τα λέμε και να παίρνω ιδέες απο τις ωραίες αναρτήσεις σου.
    πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή